Kan healing skada eller vara farlig för mig eller mitt djur ?

Nej healing kan inte skada någon. Den typ av healing som vi arbetar med letar sig själv fram till de områden i kropp och själ som behöver det. Däremot så är vi människor ofta omedvetna om vad vi egentligen behöver eller har problem med. Därför kan det ibland verka som att vi börjar i fel ände men vi gör bara det vi blir guidade till att göra när vi utför en behandling. Djuren är mycket duktigare på att känna sin kropp och brukar oftast tacksamt ta emot healing med fina resultat. Så det bästa är att ha tillit till det som händer och att öppenhjärtligt ta emot hjälpen som förmedlas.
  
Däremot kan det starta en healingreaktion i kroppen som svar på livskraftens normaliserande inverkan. Då kan i enskilda fall detta ske: 
 
"Undertryckta och kroniska besvär av alla slag kan bli akuta för en tid, och deras symptom     framträder väsentligt starkare bl a för att blodcirkulationen ökar. Generellt sett är också detta förlopp en form av avgiftning. Omstrukturering äger rum på alla nivåer.  Detta kan tillfälligt förorsaka en känsla av osäkerhet, förlust av trygghet, beslutsamhetssvarigheter emotionella svängningar, minskad mental och fysisk uthållighet, sämre initiativkraft, liksom större känslomässig sårbarhet. När väl den nya strukturen har skapats infinner sig väsentligt högre uthållighet, stabilitet, kreativitet och livsglädje. De här processerna kräver mycket energi och lämpligt material för att bygga upp den nya fysiska strukturen. Det betyder att man kan behöva mera sömn än vanligt och att stressnivån bör minskas. Man bör också dricka mer vatten för att gynna ämnesomsättningen och avgiftningen och man behöver mer ljus, regelbunden motion samt lättsmält hälsosam mat med mycket vitaminer o mineraler" 

Ur Regnbågsreiki av Walter Lübeck